gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Рівному працівникам міської дитячої лікарні роз’яснено вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів

13 листопада 2020

Серед закладів охорони здоров’я Рівненщини, які використовують медичний кисень, – Комунальне неприбуткове підприємство “Міська дитяча лікарня” Рівненської міської ради.  З превенцією до закладу завітали фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області.

Посадовці Управління Держпраці поінформували відповідальних осіб та працівників лікарні про заходи щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем в закладах охорони здоров’я. Зокрема, до обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення.

Періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації обладнання.

Відповідальні особи дитячої лікарні отримали тематичні Пам’ятки та інформаційно-методичні матеріали про безпечну експлуатацію кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я.

Загалом Управлінням Держпраці заплановано відвідати в рамках превенції 21 заклад охорони здоров’я Рівненщини, які експлуатують або мають намір експлуатувати медичний кисень. Особлива увага приділена медичним закладам, які визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком та з підозрою на інфікування COVID-19.