gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині для роботодавців обласного центру проведено онлайн семінар з питань детінізації ринку праці

13 листопада 2020

Головним управлінням Держпраці у Харківській області разом з Державною службою зайнятості для роботодавців міста Харкова проведено онлайн семінар з питань детінізації ринку праці та неприпустимості допуску працівників до роботи без оформлення трудових відносин.

До участі у семінарі були запрошені представники суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сферах транспорту та кур’єрської діяльності. Зокрема, були присутніми такі потужні перевізники, як: КП «Харківський метрополітен», Харківський обласний вузол спеціального зв’язку Державного підприємства спеціального зв’язку, КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради, ТОВ «Слобожанка Логістика», ТОВ «НВП «Технопромімпекс», ТОВ «Інтернет Бізнес Системи» та інші суб’єкти господарювання, в тому числі й фізичні  особи-підприємці.

Увагу присутніх було зосереджено на перевагах офіційного працевлаштування як для працівників, а саме: це регулярна заробітна плата, страхування на випадок безробіття, страхування від нещасного випадку на виробництві, страхування на випадок тимчасової непрацездатності, безпечні та здорові умови праці та інші соціальні гарантії, так і для їх роботодавців: це позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків, зменшення фінансових ризиків та наслідків використання незадекларованої праці.

Також роботодавцям було роз’яснено, що за фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору (контракту) передбачена кримінальна, адміністративна та фінансова відповідальність.