gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: про безпечну експлуатацію кисневих балонів у клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського

12 листопада 2020

З метою запобігання виникненню нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів, систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я, фахівці Управління Держпраці у Житомирській області продовжують активно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Зокрема, посадові особи нагляду в АПК та СКС здійснили інформаційне відвідування КУ «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевського» та звернули увагу на питання дотримання  вимог Правил безпеки і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, зокрема під час експлуатації кисневих балонів та медичних автоклавів.

Фахівці Управління Держпраці зауважили, що експлуатація кисневих балонів вимагає особливої обережності та суворого дотримання правил безпеки. Неправильне поводження з кисневими балонами або незадовільний їх технічний стан можуть бути причинами серйозних аварій. 

Під час заходу було надано роз’яснення вимог щодо розміщення кисневих балонів та систем трубопроводів з киснемїх наповнення, зберігання та перевезення порожніх балонів, а також стосовно їх експлуатації, ремонту та технічногообслуговування.