gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: працівникам медичних закладів наголошують на вимогах безпечної експлуатації кисневих балонів

10 листопада 2020

Низку тематичних превентивних заходів щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем в закладах охорони здоров’я здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

З метою превенції начальник відділу нагляду на ОПН та гірничого нагляду Управління Наталія Токарець завітала до Комунального неприбуткового підприємства (КНП) «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради та КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради.

В центральній міській лікарні експлуатують киснево-газифікаційну станцію, яку обслуговує ТзОВ «Львівкисень», та кисневу рампу зі складом балонів. Фахівець Управління наголосила відповідальним особам, що це обладнання належить до об’єктів підвищеної небезпеки і потребує неухильного дотримання вимог охорони праці.

Наталія Токарець надала працівникам закладів інформаційно-методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я та інших суб’єктах господарювання. Зокрема, фахівець акцентувала, що з превентивною метою, для недопущення порушень, відповідальним особам варто провести позаплановий інструктаж працівникам, які обслуговують кисневі балони. Потрібно забезпечити проходження ними спеціального щорічного навчання.

Особливу увагу Наталія Токарець приділила технічному консультуванню. На запити відповідальних осіб лікарні вона конкретизувала вимоги безпеки, зокрема, допуск до експлуатації лише тих балонів, які пройшли технічне обслуговування, наголосила на інших вимогах нормативно-правових актів з охорони праці.

Працівники лікарні отримали тематичні пам’ятки, підготовлені фахівцями Держпраці.

Для того, щоб медики, які у складний час пандемії надають допомогу, самі її не потребували через нехтування правилами безпеки, такі заходи превенції будуть проведені в усіх закладах охорони здоров’я області.