gov.ua Державні сайти України
Пошук

Колектив Держпраці долучився до написання ювілейного ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

09 листопада 2020

Сьогодні, 9 листопада, в День української писемності та мови колектив Держпраці долучився до написання ювілейного ХХ Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Цього року автором тексту диктанту став лауреат Національної премії України імені Т. Шевченка Іван Малкович, а відома акторка театру і кіно Римма Зюбіна озвучила його у прямому радіоефірі.

Вперше радіодиктант писали ще у травні 2000 року з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня рівноапостольних Кирила та Мефодія. Тоді на адресу Українського радіо надійшло близько тисячі робіт. Протягом 20 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу.

Багато років поспіль така традиція підтримується і в колективі Держпраці. Посадовці наголошують, що написання диктанту не лише вдосконалює знання з української мови, а надає натхнення, енергію, наповнює думки та об’єднує.

«Мова – це втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови …» –  Максим Рильський.