gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: перевізникам – про належне оформлення трудових відносин з водіями

06 листопада 2020

Фахівці Управління Держпраці у Рівненській області максимально застосовують дистанційні форми превенції. Одними із найбільш ефективних заходів є вебінари, які дають можливість залучити до онлайну велику кількість слухачів. Такий тематичний вебінар «Транспорт: оформлення трудових відносин, ризики нелегальної праці» відбувся у рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед суб’єктів господарювання сфери транспорту та кур’єрської діяльності про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Спікером онлайну виступила  головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області  Оксана Кондрачук.

Фахівець роз’яснила вимоги належного оформлення трудових відносин, нюанси в оформленні на роботу водія, кваліфікаційні вимоги. Окреслила нормативи, які регулюють оплату, режим праці та відпочинок водіїв, порядок надання відпусток. Звертаючись до роботодавців, фахівець наголосила на відповідальності за порушення законодавства про працю.

Захід транслювався на каналі Інтернет-центру РОУНБ на You Tube в рамках спільного інформаційно-просвітницького проєкту Управління Держпраці у Рівненській області та Комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради.