gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: роботодавець понесе фінансову відповідальність за перешкоджання проведення інспекційного відвідування Держпраці

05 листопада 2020

Управлінням Держпраці у Чернівецькій області прийнято постанову про накладення на приватне підприємство (субєкт господарювання спеціалізується на наданні приватних охоронних послуг) фінансової відповідальності за порушення вимог чинного трудового законодавства.

На підставі звернення громадян щодо неофіційного працевлаштування та невиплати заробітної плати, головні державні інспектори територіального органу Держпраці здійснили спробу проведення інспекційного відвідування з питань дотримання законодавства про працю у частині укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з найманими працівниками за місцем здійснення суб’єктом господарювання підприємницької діяльності. У ході проведення заходу отримали пояснення працівників.

Інспектори праці направили роботодавцю (за місцем реєстрацї в іншій області) вимогу щодо надання документівнеобхідних для проведення інспекційного відвідування. Субєкт господарювання проігнорував необхідність надання посадовцям Управління Держпраці інформацї з питань, що  є предметом заходу контролю. Таким чином, він створив перешкоди у проведенні інспекційного відвідування.

Штрафна санкція, яку зобов’язаний сплатити підприємець за таке порушення, становить 80 тисяч гривень.

Довідково: недопущення інспекторів праці до проведення контрольного заходу з питань виявлення неоформлених трудових відносин передбачає штраф у шістнадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. На сьогодні це – 80 000 гривень.