gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: близько 30 пасажирських перевізників області отримають листи-роз’яснення Управління Держпраці

04 листопада 2020

В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії, яка триває на Миколаївщині щодо детінізації ринку праці, Управлінням Держпраці у Миколаївській області складено та направлено суб’єктам господарювання сфер транспорту та кур’єрської  діяльності листи-роз’яснення з інформацією про вимоги чинного законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та про негативні наслідки, до яких призводять його порушення.

Листи отримають близько 30  суб’єктів господарювання Миколаївщини, які за результатами  моніторингу провадить діяльність з внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів автобусами.

Інформаційне наповнення листів передбачає  загострення уваги підприємців на ліцензійні умови провадження діяльності з пасажирських перевезень. Зокрема на організаційні та кадрові вимоги щодо формування відносин з персоналом автомобільного транспорту. Відповідно до зазначених вимог перевізник повинен укладати трудові договори з персоналом автомобільного транспорту, до якого відноситься і водій, відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України.

Підприємцям роз’яснюються вимоги щодо застосування письмової форми трудового договору, особливості направлення до територіальних органів Державної податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу, дати допуску працівника до  роботи за укладеним трудовим договором. Серед іншого суб’єктам господарювання повідомляється про заходи впливу, які застосовуються до порушників законодавства про працю.