gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: за сприяння ГУ Держпраці погашено заборгованість із виплати заробітної плати перед 34 працівниками

03 листопада 2020

Головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю ГУ  Держпраці у Дніпропетровській області проведено захід державного контролю (інспекційне відвідування) у КП «Муніципальна варта» Новомосковської міської ради з питань дотримання вимог чинного законодавства при звільненні, під час якого виявлено заборгованість із виплати заробітної плати 24 працівникам підприємства у сумі 682 574 гривні.

При проведенні інспекційного відвідування було встановлено, що суб’єкт господарювання  КП «Муніципальна варта» перебуває у стані ліквідації з серпня 2020 року, борг по заробітній платі виник з червня 2020 року, також встановлено порушення термінів виплати заробітної плати працівникам при звільненні протягом 4 місяців та інші порушення трудового законодавства.

Під час інспекційного відвідування КП «Муніципальна варта» Новомосковської міської ради з питання перевірки виконання раніше виданого припису колишнім працівникам 23.10.2020 сплачено заборгованість по заробітній платі в сумі 682 574 гривні.

Також в ході проведеної роботи з боржниками, з метою ліквідації заборгованості по заробітній платі, керівництвом Приватного підприємства НВФ «Супремум ЕКО–С» погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 340 300 гривень перед 10 працівниками.

За результатами вжитих заходів працівникам підприємств виплачено заборгованість по заробітній платі в сумі 1022 874 гривні.