gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: в охоронних фірмах обласного центру виявлено 60 неоформлених працівників

28 жовтня 2020

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення інспекційних відвідувань у 3 охоронних фірмах міста Миколаєва зафіксували факти використання незадекларованої праці.

За результатами заходів контролю встановлено, що трудові права 60 осіб були порушені. Охоронці виходили на роботу за графіками змінності, виконували інструкції щодо здійснення контролю та збереження майна на об’єкті, отримували заробітну плату, між тим не мали укладеного трудового договору з суб’єктом господарюванням. Деякі з працівників працювали за договорами цивільно-правового характеру, інші  – без будьяких юридичних  підстав (за усною домовленістю).

За результатами інспекційних відвідувань інспекторами праці внесено приписи суб’єктам господарювання щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками, вжито заходи стосовно притягнення керівників до адміністративної відповідальності.

До охоронних фірм, які використовували найману працю з порушенням законодавства про працю, застосовані заходи впливу відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України.