gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: під час інспекційного відвідування будівельної компанії виявлено 5 неоформлених працівників

22 жовтня 2020

В рамках проведення кампанії з виявлення неоформлених працівників інспектори праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області провели інспекційне відвідування однієї з будівельних компаній області.

В ході інспекційного відвідування інспектори виявили 5 працівників, з якими не були оформлені трудові відносини. Посадові особи Управління склали акт, де зазначили виявлені порушення трудового законодавства, в тому числі, допуск до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин та ненадання повідомлення до Державної фіскальної служби про прийняття працівників на роботу.

Наголошуємо, відповідно до ст.265 КЗпП України, юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують незадекларовану працю несуть відповідальність у вигляді штрафу, а саме:

  • у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення;
  • якщо повторно протягом двох років з дня виявлення порушення – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.