gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: власника швейного цеху оштрафовано на понад 700 тисяч гривень за використання незадекларованої праці

13 жовтня 2020

Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесло постанову про накладення штрафу на власника швейного цеху у розмірі 708 450 гривень за використання праці 15 неоформлених працівників.

В ході інспектування встановлено, що під час здійснення підприємницької діяльності з виробництва одягу у різні періоди використовувалася праця 15 осіб, які не були оформлені належним чином. Повідомлення про прийняття на роботу працівників до контролюючих органів не подавались, трудові договори не укладались, податки з отриманої заробітної плати не нараховувались та не перераховувались.

Керуючись статтею 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 10-кратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент проведення інспекційного відвідування та виявлення порушення.

Відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України у разі сплати юридичною особою або фізичною особою-підприємцем, яка використовує найману працю, 50 % розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу за порушення вимог законодавства про працю, передбаченого цією статтею, така постанова вважається виконаною.

Зокрема, підприємця попереджено, що вразі сплати 50% розміру штрафу впродовж 10 банківських днів з дня вручення, то постанова вважатиметься виконаною.