gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині тривають превентивні заходи щодо безпечного виконання робіт в осінньо-зимовий період

05 жовтня 2020

На початку опалювального сезону з метою уникнення небезпеки для життя і здоров’я працівників опалювальних котелень, фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області планово проводять превентивні заходи.

Зокрема, перший заступник начальника Управління Держпраці Віталій Заніздра під час семінару в КП «Теплоенергетик» (м. Кропивницький) роз’яснив основні вимоги безпеки під час експлуатації опалювальних водогрійних котлів та тепломеханічного обладнання. Це ж питання висвітлено і у Комунальному підприємстві «Власівські мережі» Власівської селищної ради (м. Світловодськ).

Під час семінарів увагу було зосереджено на своєчасності проведення навчання з питань охорони праці для посадових осіб та працівників підприємств, якості проведення навчання, забезпеченні працівників спецодягом, засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджуючими засобами відповідно до встановлених законодавством норм.

Озвучено та проаналізовано нещасні випадки, що сталися протягом минулих опалювальних періодів, основними причинами яких є незадовільний технічний стан котлів, недотримання раціонального режиму праці і відпочинку, непроведення повторного інструктажу з охорони праці з операторами котелень, відсутність нагляду за котлом у випадках, передбачених інструкцією до обладнання тощо.

Крім того,  увагу присутніх акцентовано на обов’язковому проведенні технічних оглядів та експертних обстежень котлів, димових та вентиляційних каналів, наявності відповідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.

Превентивна робота триває.