gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: за результатами перевірки роботодавець уклав трудові договори з 4 найманими працівниками

01 жовтня 2020

На Черкащині триває активна інспекційна кампанія з виявлення незадекларованої праці. Посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області здійснюють інспекційні відвідування суб’єктів господарювання найбільш ризикованих сфер господарської діяльності.

У м. Городище інспектори праці під час проведення інспекційного відвідування суб’єкта господарювання, який займається виготовленням бетонних виробів, виявили порушення фізичною особою-підприємцем (далі – ФОП) вимог трудового законодавства. Підприємець допустив до роботи 4 працівників без оформлення трудового договору (контракту) та без повідомлення територіального органу Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу.

З фізичною особою-підприємцем проведено роз’яснювальну роботу та попереджено про фінансову відповідальність у разі повторного вчинення такого ж порушення протягом двох років – 30 мінімальних заробітних плат (150 тис. гривень).

За результатами інспекційного відвідування роботодавець уклав трудові угоди з 4 найманими працівниками.

Інформація до відома

Підприємство/підприємець на ІV групі або загальній системі оподаткування за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків має сплатити штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат – 50 тис. гривень.