gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: під час інспекційного відвідування роботодавець уклав трудові договори з 10 працівниками

30 вересня 2020

Інспектори Управління Держпраці у Полтавській області під час інспекційного відвідування фізичних осіб-підприємців, які здійснювали реалізацію квасу у Полтаві, виявили 19 неоформлених належним чином працівників.

У одного з підприємців-порушників виявлено 7 працівників, котрі виконували роботу продавців на підставі укладених з ними цивільно-правових договорів, що фактично були трудовими.

У другого – виявлено 12 працівників без оформлення трудових відносин. В ході інспекційного відвідування роботодавець уклав трудові договори з 10 працівниками та подав повідомлення до ДПС про прийняття їх на роботу.

Враховуючи, що ФОП належить до ІІ групи платника єдиного податку, то порушників не було притягнуто до фінансової відповідальності згідно зі ст. 265 КЗпП. Натомість інспекторами вжиті заходи в межах наданих повноважень: складено припис, протокол про адміністративне правопорушення  і видано попередження. Якщо ж протягом двох років з дня виявлення порушення ці підприємці знову потраплять у поле зору інспекторів Управління Держпраці з аналогічними порушеннями, то, згідно зі ст. 265 КЗпП України, до них будуть застосовані штрафні санкції у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.