gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: під час перевірки неформального сектору економіки виявлено майже 80 неоформлених працівників

29 вересня 2020

У Херсонській області активізовано роботу щодо подолання фактів використання незадекларованої праці.  Однією з найбільш ризикованих сфер регіону є сільське господарство. В період польвих робіт зростає кількість зайнятого населення, яке з офіційного сектору економіки переходить до неофіційного, тіньового.

Так, під час інспекційних відвідувань фізичних осіб, які не зареєстровані як суб’єкт господарювання в державних органах, але для ведення своєї діяльності використовують найману працю, було виявлено на земельних ділянках Скадовського та Каховського районів незадекларовану працю 27 та 25 працівників відповідно, які збирали урожай томатів.

На полях Новотроїцького району інспектори праці зафіксували 25 незадекларованих робітників, які збирали урожай бахчевих культур.

За результатами контрольних заходів фізичним особам внесено приписи на усунення виявлених порушень, а матеріали інспекційних відвідувань передано до ДПС та правоохоронних органів для вжиття заходів.

Нагадуємо, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, відповідно до ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.