gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькому в одному зі швейних цехів виявлено 9 неоформлених працівників

23 вересня 2020

Під час інспектування інспектори праці Управління Держпраці у Хмельницькій області відвідали швейний цех, де було виявлено 10 осіб, які здійснювали пошиття халатів. Як з’ясувалось згодом лише один працівник був офіційно оформлений, а 9 – проходили так зване «стажування».

За результатами інспекційного відвідування посадові особи Управління склали акт, де зазначено виявлені порушення трудового законодавства, зокрема, допуск до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДПС про прийняття працівників на роботу.

Фізичну особу-підприємця попереджено про фінансову відповідальність щодо неоформлення працівників згідно з законодавством.

Нагадуємо, що за допуск одного працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин передбачено штрафні санкції у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Окрім того, допуск працівника без належного оформлення тягне за собою адміністративне покарання та кримінальну відповідальність.