gov.ua Державні сайти України
Пошук

Голова Державної служби України з питань праці відвідав з робочим візитом Дніпропетровщину

25 лютого 2016

С генеральним ПівнГЗКГолова Державної служби України з питань праці Роман Чернега 25 лютого 2016 року з робочим візитом перебував у Дніпропетровській області.

Метою поїздки стала участь Голови Служби у засіданні розширеної колегії за підсумками роботи Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області за 2015 рік, а також моніторинг систем управління охороною праці в гірничодобувній та металургійній галузях Криворізького залізорудного басейну.

Робоча поїздка розпочалася зі зустрічі очільника Служби з колективами Головного Управління Держпраці у Дніпропетровській області, ДП «Криворізький експертно-технічний центр Держпраці», ДП «Придніпровський експертно-технічний центр Держпраці» та ДП «Центр сертифікації контролю якості будівництва об’єктів нафтогазового комплексу».

Основні питання, що обговорювалися – вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки, охорони та гігієни праці, зайнятість населення, оплата праці, загальнообов’язкове державне соціальне страхування тощо.

Крім того, особливу увагу Роман Чернега звернув на захист прав демобілізованих учасників АТО при працевлаштуванні.

Голова Держпраці наголосив, що Служба не є каральним органом. Головний акцент у її діяльності – це проведення превентивної роботи, здійснюючи роз’яснювальну та аудиторську функції, у тому числі, надання кваліфікованої методичної допомоги з питань праці суб’єктам господарювання та громадянам.

«Заради цього ми повинні об’єднатися і активно працювати, оскільки мета у нас одна – сприяти запобіганню нещасним випадкам на виробництві та захист трудових інтересів працівників», – підкреслив Роман Чернега.

У рамках робочого візиту Голова Держпраці та керівництво Управління відвідали виробничі об’єкти та познайомилися з особливостями роботи найпотужніших підприємств Криворіжжя.

Зокрема, на ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» стали спостерігачами процесу проведення масового вибуху у Ганнівському кар’єрі комбінату. На ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» був продемонстрований повний цикл металургійного виробництва: технологія виготовлення чавуну в доменній печі, робота машини неприливного лиття сталі, а також створення катанки.

Голова Служби мав нагоду поспілкуватися безпосередньо з генеральними директорами, а також працівниками обох підприємств.

«Держпраці відкрита структура. Головним пріоритетом для нас є робота у форматі сервісної служби.  Сьогодні ми робимо все для того, щоб реалізовувати заходи, які були б спрямовані на  попередження виникнення нещасних випадків на підприємствах, а також  популяризації безпечних і здорових умов праці», – резюмував Роман Чернега.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

DSC_0633