gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині 27 випадків захворювання медпрацівників на COVID-19 пов’язані з умовами праці

16 вересня 2020

В Управлінні Держпраці у Миколаївській області зареєстровано 144 повідомлення роботодавців щодо випадків захворювання медпрацівників на COVID-19, у тому числі 2 смертельних випадків (станом на 15.09.2020).  Вже завершено розслідування стосовно 60 зазначених випадків, у тому числі 1 смертельного. За рішеннями комісій з проведення розслідувань 27 випадків  захворювань працівників медичних закладів пов’язані з умовами праці, 33 випадки  – не мають зв’язку з умовами праці.

Розслідування захворювання медпрацівників на COVID-19  тривають у закладах охорони здоров’я по всій області.

Зауважимо, що фахівці з гігієни праці Управління Держпраці у Миколаївській області входять до складу усіх комісії щодо розслідування випадків настання гострого професійного захворювання (отруєння) медпрацівників, зокрема спричинених коронавірусом SARS-CoV-2.

Водночас, посадові особи відділу з питань гігієни праці  Управління не залишають без уваги факти щодо відсутності  подачі роботодавцями  повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання (отруєння) (далі – Повідомлення). У 2020 році фахівцями Управління проведено 11 позапланових заходів контролю щодо таких фактів. За результатами заходів з’ясувалося, що медичні працівники захворіли під час перебування у відпустці. Тож, своїми діями роботодавці не порушили Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337.

Незабаром позапланові перевірки стосовно факту неподання Повідомлення відбудуться ще у 5 роботодавців.