gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині перевіряють громадський транспорт на дотримання карантинних вимог

15 вересня 2020

За участі фахівців Управління Держпраці у Полтавській області у Кременчуці перевірили громадський транспорт на дотримання карантинних вимог. Представники Управління інфраструктури та цифрової трансформації ОДА, Управління патрульної поліції у Полтавській області, Управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області та ДУ “Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України” провели чергову перевірку кременчуцьких транспортних засобів під час їх випуску з матеріально-технічної бази.

Перевірку проходили перевізники: ПП “Євротранс-сервіс”, ПП “Лідер Авто” та ПП “Креміньзовніштранссервіс”. Під час рейду фахівці провели огляд технічного стану автобусів та їх зберігання, дотримання автомобільними перевізниками законодавства про автомобільний транспорт та карантинних вимог під час перевезення пасажирів. Також вибірково на зупинках міського транспорту перевіряли автобуси, які вже курсували містом.

Особливу увагу робоча група приділяла дотриманню автомобільними перевізниками рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19), а саме:

– наявність у водія  респіратора або захисної маски;

– санітарна обробка салону автобуса дезінфікуючими засобами;

– наявність біля вхідних дверей транспортного засобу спиртовмісних антисептиків;

– наявність при вході та в салоні транспортного засобу інформаційних матеріалів про необхідність використання пасажирами засобів індивідуального захисту для профілактики коронавірусної хвороби (СOVID-19).