gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Сумах на спільній нараді обговорено правила користування надрами

15 вересня 2020

В Управлінні Держпраці у Сумській області проведено нараду під головуванням першого заступника начальника Управління Держпраці у Сумській області Євгена Бондаря стосовно належного проведення державної політики у сфері регулювання гірничих відносин підприємств гірничодобувної промисловості, які здійснюють господарську діяльність на території Сумської області.

До обговорення долучилися: начальник відділу енергетики та надрокористування управління енергетики і заповідної справи департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської обласної державної адміністрації, а також завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці.

Учасники наради звернули увагу на те, що у зв’язку з прийняттям Постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2020 № 352 «Про внесення змін до Положення про порядок надання гірничих відводів і Положення про Державну службу України з питань праці» внесені суттєві зміни до Положення про порядок надання гірничих відводів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 59 (далі – Положення).

Зокрема пунктом 22 Положення визначено, що «гірничі відводи для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення надаються територіальними органами Держпраці». Нагадаємо, що до прийняття вищенаведеної Постанови від 06.05.2020 № 352, гірничі відводи для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення надавалися Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною, Київською та Севастопольською міською Радами народних депутатів.

Загалом на території Сумщини діє 51 суб’єкт господарювання, які є власниками спеціальних дозволів на користування надрами.

Щодо розглянутого питання у ході конструктивного діалогу присутні на зустрічі домовилися про забезпечення співпраці в частині обміну інформацією щодо ведення господарської діяльності суб’єктами надрокористування.

Захід проведено відповідно до вимог Гірничого закону України, Кодексу України про надра, Положення про порядок надання гірничих відводів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року №59.