gov.ua Державні сайти України
Пошук

Волинь: на одному з охоронних підприємств виявлено 8 неоформлених працівників

07 вересня 2020

На Волині під час інспекційного відвідування охоронного підприємства (м. Нововолинськ) головні державні інспектори виявили 8 неофіційно оформлених працівників.

Посадовці Управління Держпраці основну увагу звернули на питання додержання законодавства про працю в частині виявлення неоформлених відносин.

У результаті інспекційного відвідування було складено акт, де зазначено виявлені порушення трудового законодавства, зокрема, допуск до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та без повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівників на роботу.

Суб’єкта господарювання, який допустив порушення трудового законодавства, буде притягнуто до фінансової відповідальності.

Нагадуємо, що за допуск одного працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин передбачено штрафні санкції у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Окрім того, допуск працівника без належного оформлення тягне за собою адміністративне покарання та кримінальну відповідальність.