gov.ua Державні сайти України
Пошук

Голова Держпраці Роман Чернега з робочим візитом відвідав Полтавську область

07 липня 2015

DSC_02916 липня Голова Держпраці України Роман Чернега відвідав з робочим візитом Полтавську область, смт. Котельва, де взяв участь у нараді «Перспективи розвитку газовидобування України», яка відбулася під головуванням Міністра енергетики і вугільної промисловості України Володимира Демчишина.

На спільній нараді з представниками міністерств та відомств, головами обласних державних адміністрацій, керівниками газовидобувних підприємств обговорили основні  проблеми газовидобувної галузі.

«Основний акцент сьогодні робиться на реалізацію заходів, спрямованих на попередження виникнення нещасних випадків та аварій на піднаглядних суб’єктах господарювання, а також  пропаганді безпечних і здорових умов праці», – наголосив Роман Чернега. Голова Держпраці також відзначив проблемні питання у газовидобувній галузі, зокрема: не достатньо проводяться роботи щодо виведення свердловин з бездіючого фонду, низка родовищ потребує перерахунку та затвердження запасів вуглеводнів, не поновлено проектну документацію на розробку ряду родовищ тощо.

Також у Котельві презентували азотну станцію, яку ГПУ «Полтавагазвидобування» планує ввести в експлуатацію вже 16 липня на базі УСП «Котельва».

 Довідка

Котелевське родовище стане третім у світі, де буде застосовуватися технологія сайклінг-процесу із використанням азоту. На сьогодні два інші родовища знаходяться у Мексиці та ОАЕ. Окрім того, це ще й власні інвестиції — ПАТ«Укргазвидобування» вклало у будівництво 40 мільйонів гривень власних коштів. До того ж, обладнання використовували вітчизняне — виробництва заводу «Компресормаш» (Суми).