gov.ua Державні сайти України
Пошук

Закарпаття: про організацію умов праці – працівникам деревообробних та лісозаготівельних підприємств

02 вересня 2020

Більшість робіт на підприємствах деревообробної та лісозаготівельної промисловості належать до робіт підвищеної небезпеки. Тому питання організації умов праці потребує постійної та особливої уваги. Адже шкідливі виробничі чинники, які наявні на таких підприємствах, призводять до професійних ризиків. Саме про необхідність враховувати їх при здійсненні трудової діяльності постійно наголошують інспектори Держпраці.

Так, на днях відбулися превентивні заходи з трудовими колективами Свалявського району, котрі займаються деревообробкою та лісозаготівлею.

На зустрічах йшлося про важливість якісного проведення навчань з охорони праці та інструктування працівників підприємств, перевірки їх знань, вмінь і навиків та належного застосування здобутих знань на практиці. Також наголошувалося на типових причинах настання нещасних випадків на виробництві. Кожен працівник повинен виконувати тільки доручену йому роботу, а його кваліфікація має відповідати складності поставленого перед ним завдання.

Принагідно акцентовано на важливості належного оформлення трудових відносин. Адже тільки легальне працевлаштування гарантує працівнику соціальну підтримку.