gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: підприємців курортної зони «Коблево» перевіряють щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками

02 вересня 2020

На одній з баз відпочинку курортної зони «Коблево» під час інспекційного відвідування виявлено 6 працівників, кожен з яких  надав одразу кілька варіантів відповідей на питання щодо офіційного працевлаштування.

На вимогу інспекторів праці Управління Держпраці у Миколаївській області суб’єкт господарювання продовж 10 днів має надати документи, які визначають права та обов’язки сторін щодо виконання трудових  завдань. Інформацію  суб’єкта господарювання буде зіставлено з відомостями реєстрів Державної податкової служби України та Пенсійного фонду України. За інформацією зібраною під час заходів контролю буде складено акт та інші  документи перевірки.

Додатково: відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, винні у порушенні законодавства про працю, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Зокрема за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податків передбачено накладання штрафу  у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, застосовується попередження.