gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: працівникам дитячого санаторію «Хаджибей» – про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю

25 серпня 2020

З метою інформування суб’єктів господарювання та працівників про найбільш ефективні способи додержання законодавства з питань оформлення трудових відносин, моніторингу стану його додержання, Головним управлінням Держпраці в Одеській області триває проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи з роботодавцями та працівниками підприємств.

Особлива увага ГУ Держпраці приділяється найбільш ризикованим сферам господарської діяльності, а саме: підприємствам оптової та роздрібної торгівлі, організації харчування, тимчасового розміщення, будівництва, сільського господарства, транспорту та сфери надання послуг.

Головний державний інспектор ГУ Держпраці Світлана Карманова провела інформаційно-роз’яснювальну роботу у ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Хаджибей» МОЗ України.

Під час роз’яснювальної роботи було проведено інформування роботодавців та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю. Також було роз’яснено норми законодавства щодо допуску працівників до роботи, порушень, пов’язаних з використанням незадекларованої праці та відповідальність роботодавців.

Представник ГУ Держпраці нагадала підприємцям про необхідність використання  на підприємствах санітайзерів, засобів індивідуального захисту, а також додержання необхідної соціальної дистанції, що дасть можливість уникнути зараження небезпечною хворобою — коронавірусом.

Також посадовець поінформувала присутніх про вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (своєчасність надання повідомлень про гостре професійне захворювання медичних працівників, склад комісії, терміни розслідування, відповідальність роботодавця за порушення вимог Порядку).