gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: аграріям області акцентовано на дотриманні трудових прав працівників та недопущенні нещасних випадків

18 серпня 2020

Фахівці Управління Держпраці у Миколаївській області провели  інформаційно-роз’яснювальну роботу серед аграріїв Єланецького району Миколаївської області.

Метою заходів є запобігання використання незадекларованої праці та травматизму працівників під час виконання робіт.

Під час інформаційної роботи аграріям наголошено на неприпустимості виконання роботи без оформлення трудових відносин. Адже такі дії порушують чинне законодавство та обмежують права людини. За необхідності укласти трудовий договір можна з умовою про випробування, метою якої є перевірка відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Зазначена умова зазначається  в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу. В період випробування на працівників поширюється законодавство про працю.

Посадові особи Управління чимало уваги приділили питанням охорони праці. Зокрема, з аграріями опрацьовано заходи з мінімізації дії виробничих ризиків присутніх на робочих місцях підприємств. Під час обговорення роботи, пов’язаної з впливом шкідливих та небезпечних виробничих факторів, роботодавцям зауважено на заборону укладення трудового договору з громадянином, якому за медичним висновком запропонована робота протипоказана за станом здоров’я.

Серед іншого  фахівці Управління запросили суб’єктів господарювання та їх працівників дотримуватися вимог адаптивного карантину та повною мірою виконувати протиепідемічні заходи.