gov.ua Державні сайти України
Пошук

Під час робочого візиту на Волині перший заступник Голови Держпраці наголосив на захисті медичних працівників

15 серпня 2020

За дорученням т.в.о. Голови Держпраці Віталія Сажієнка 14 серпня перший заступник Голови Держпраці Ігор Гоцул з робочим візитом відвідав Волинь. В рамках візиту було проведено нараду з керівниками структурних підрозділів Управління Держпраці в області, під час якої зроблено основний акцент на пріоритетних напрямах роботи Служби.
Посадовець звернув увагу на захист медичних працівників в рамках законодавства в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.
«Питання, які стосуються захисту медичного персоналу, розслідування випадків гострих респіраторних захворювань серед працівників лікарень та перевірки лікарняних закладів з приводу виплати заробітної плати лікарняним працівникам є пріоритетними завданнями Держпраці», – наголосив Ігор Гоцул.
Також окремо зупинився на виконанні доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких мінеральних добрив.