gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Київщині тривають заходи, спрямовані на покращення ситуації щодо безпеки пасажирських перевезень

13 серпня 2020

У рамках комплексу профілактичних заходів, спрямованих на посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів, у Києві та Київській області створені спільні робочі групи. Основне їхнє завдання — здійснення перевірки дозвільних документів на право перевезення пасажирів та ліцензії на право здійснення господарської діяльності, а також технічного стану транспортних засобів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів. Окрім цього, контроль за дотриманням водіями вимог ПДР та правил перевезення пасажирів, дотримання протиепідемічних правил і вимог при перевезенні пасажирів, обов’язкове використання ЗІЗ при перевезенні пасажирів тощо.

Нещодавно у столиці провели перевірку, в якій взяли участь: головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів ГУ Держпраці у Київській області, представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, патрульної поліції міста Києва, співробітники Укртрансбезпеки.

Під час проведення комплексу профілактичних заходів «Перевізник», учасники рейду-перевірки з безпеки дорожнього руху зупинили автобус Renault на провулку Ринковому. Під час спілкування з водієм, який надавав послуги з перевезення пасажирів, було виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду у встановленому законом порядку 43-річний чоловік відмовився.

Інспектори відсторонили водія від керування, склали на нього протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та постанову за ч.9 ст.133-1 (Перевезення пасажирів водієм, який не пройшов щозмінного передрейсового медичного огляду) КУпАП.

Нагадаємо, що дотримання норм безпеки у громадському транспорті контролює патрульна поліція. Зокрема, і дотримання регламентів роботи щодо кількості пасажирів і маскового режиму в транспорті. Штраф за порушення передбачений від 17 до 34 тисяч гривень.

Згадані рейди-перевірки з безпеки дорожнього руху триватимуть в Києві і Київській області і надалі.