gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині відбулося навчання з організації та безпечного проведення газонебезпечних робіт у колодязях

07 серпня 2020

На КП «Кременчукводоканал» за участі посадових осіб Управління Держпраці у Полтавській області проведено позачергове навчання з організації та безпечного проведення газонебезпечних робіт у колодязях. У навчання взяли участь посадові особи, відповідальні за підготовку та проведення газонебезпечних робіт та безпосередні виконавці.

Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві та об’єктах підвищеної небезпеки Володимир Яретик охарактеризував стан охорони праці, промислової безпеки та виробничого травматизму на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства України. Окремо зупинився на питаннях організації та безпечного проведення газонебезпечних робіт у колодязях та їх документального оформлення, застосування засобів індивідуального захисту.

З метою зниження рівня травматизму під час виконання газонебезпечних робіт у колодязях, фахівцем Управління були окреслені проблемні питання, які потребують виправлення: недоліки у проведенні інструктажів та навчання з питань охорони праці працівників; незастосування засобів індивідуального захисту працівниками при їх наявності;  відсутність навичок надання першої медичної допомоги.

Також під час обговорення особливу увагу працівників КП «Кременчукводоканал» зосередили на питаннях врегулювання проблемних ситуацій, що виникають при дотриманні Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць, а також – запобігання виникнення аварій та настання нещасних випадків під час виконання газонебезпечних робіт у колодязях.

На завершення семінару на учбово-тренувальному полігоні підприємства було практично відпрацьовано проведення газонебезпечних робіт та надання допомоги потерпілим у разі нещасного  випадку.