gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: на засіданні колегії особливу увагу приділено превентивній роботі

05 серпня 2020

В Управлінні Держпраці у Черкаській області під головуванням начальника Управління Олени Лазарєвої 4 серпня 2020 року відбулося засідання колегії, на якій розглянуто підсумки роботи Управління протягом січня – липня 2020 року.

Відкриваючи засідання колегії, начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва наголосила, що першочерговим завданням посадових осіб Управління є створення безпечних і здорових умов праці усіх працівників. З метою запобігання виробничого травматизму проводиться превентивна робота (інформаційні відвідування), надаються технічні консультації роботодавцям і працівникам усіх галузей економіки. Увагу фізичних осіб-підприємців, керівників великого і середнього бізнесу акцентовано на проблемних питаннях безпеки та гігієни праці, адже життя та здоров’я людини – це найвища цінність! Пріоритетним напрямом роботи Управління Держпраці залишається систематичне проведення превентивної роботи з метою запобігання травматизму та підвищення ефективності заходів державного нагляду за додержанням законодавства про працю та з охорони праці.

Про проведену протягом 2020 року роботу щодо здійснення державного нагляду та стану виробничого травматизму на підприємствах області поінформували присутніх посадовці сектору нагляду в машинобудуванні та енергетиці.

На колегію запрошено представників 3 підприємств, де сталися нещасні випадки з тяжкими наслідками, щоб доповіли про стан виконання заходів із запобігання подібним нещасним випадкам, гострим професійним захворюванням (отруєнням), аваріям.

«Управління і надалі продовжує превентивну роботу з метою створення безпечних і здорових умов праці працівників, вжиття дієвих заходів щодо запобігання травматизму на піднаглядових підприємствах», – резюмувала начальник Управління Держпраці Олена Лазарєва.