gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: з керівниками оздоровчих закладів проведено роз’яснювальну роботу

04 серпня 2020

У липні головним державним інспектором ГУ Держпраці у Херсонській області спільно з представником державної податкової служби на території Арабатської стрілки проведено активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, які надають послуги по оздоровленню та тимчасовому проживанню населення (пансіонати, бази відпочинку тощо), з питань легалізації трудових відносин та офіційного працевлаштування найманих працівників.

Крім того, фахівцем ГУ Держпраці у Херсонській області було наголошено на важливості дотримання рекомендацій щодо профілактики розповсюдження респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARA-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів.

Була проведена роз’яснювальна робота з керівниками оздоровчих закладів щодо охорони праці, а саме: запобігання виробничому травматизму, забезпечення безпеки виконання робіт найманими працівниками.

Здійснено обстеження 14 баз відпочинку, 4 приватних пансіонатів. За результатами обстеження виявлено 17 офіційно неоформлених працівників. З роботодавцями проведено роз’яснювальну роботу, надано термін щодо офіційного оформлення зазначених працівників та попереджено про застосування до них штрафних санкцій у разі неоформлення працівників згідно з чинним законодавством.