gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: про безпечне виконання електрозварювальних робіт нагадали працівникам «ЕТК»

29 липня 2020

Інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо безпечного виконання електрозварювальних робіт з адмінперсоналом та працівниками приватного підприємства «ЕТК» провів головний державний інспектор Управління Держпраці у Тернопільській області Іван Магмет.

Інспектор звернув увагу, що електрозварювальники повинні мати ІІ групу з електробезпеки. До виконання робіт допускаються працівники, які досягли 18-річчя, пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку, перевірку знань і практичних навиків, ознайомлені з інструкцією з охорони праці і мають кваліфікаційне посвідчення із записом про допуск до виконання цих робіт.

Інспектор наголосив, що приєднання зварювальних установок до електромережі проводиться тільки через комутаційні апарати електротехнічними працівниками підприємства. Електрозварювальну установку на весь час роботи потрібно заземляти. Крім заземлення основного електрозварювального обладнання у зварювальних установках потрібно безпосередньо заземлювати той затискач вторинної обмотки зварювального трансформатора, до якого приєднується провідник, що йде до виробу.

Особливу увагу посадовець звернув на заборону застосування саморобних електродотримачів.