gov.ua Державні сайти України
Пошук

Вінниччина: на семінар-нараді наголошувалось на необхідності навчати за актуальними НПАОП

22 липня 2020

22 липня 2020 року в Управлінні Держпраці у Вінницькій області проведено семінар-нараду з керівниками та викладачами навчально-виробничих закладів, які проводять навчання з питань охорони праці.

Перший заступник начальника Управління Держпраці Володимир Боковець наголосив на важливості вивчення працівниками, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Адже, як свідчить статистика, більшість нещасних випадків на виробництві стаються з організаційних причин – елементарного незнання НПАОП або невиконання інструкцій з охорони праці.

У ході зустрічі пропозиції щодо необхідності удосконалення навчального процесу, актуалізації планів і програм навчань висловили начальники відділів Управління, які очолюють комісії з перевірки знань.

Було наголошено на необхідності привести навчальні програми та екзаменаційні питання у відповідність вимог чинного законодавства.

Представники навчально-виробничих закладів теж висловили своє бачення щодо удосконалення співпраці у спільній справі – навчанні працівників безпечним прийомам і методам роботи.