gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: в курортних зонах регіону посилено інформаційно-роз’яснювальну роботу

22 липня 2020

Здійснювати господарську діяльність потрібно так, щоб трудовий колектив не зазнавав шкоди для життя та здоров’я. Під таким гаслом відбулися роз’яснювальні заходи Управління Держпраці у Миколаївській області у курортних зонах «Коблево» та «Рибаківка».

Під час інформаційних візитів фахівці Управління Держпраці акцентували увагу суб’єктів господарювання на механізмах ефективного управління системою охорони праці в частині забезпечення належної експлуатації обладнання (проведення оглядів, ремонтів), дотримання безпечних методів роботи, формування культури охорони праці, контролю за дотриманням умов дозвільних документів на виконання робіт та експлуатацію обладнання, машин, механізмів підвищеної небезпеки.

Наголошуючи на неприпустимості допуску до роботи працівника без трудового договору, фахівці Управління Держпраці презентували буклет з  інформацією про порядок оформлення трудових відносин, перелік документів, який має надати громадянин та оформити  роботодавець під час працевлаштування.

Також надали рекомендації щодо впровадження заходів охорони праці з попередження поширення COVID-19, поінформували про необхідність дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та попередили про відповідальність у разі виявлення грубих порушень санітарно-гігієнічних вимог.