gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: належне розслідування фактів професійних захворювань на COVID-19 залежить від якісної взаємодії Управління Держпраці та лабораторного центру

21 липня 2020

На цьому під час чергової розширеної робочої наради у ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» наголосив начальник Управління Держпраці в Чернівецькій області Іван Луцак.

Участь у зібранні взяли представники Управління Держпраці,  обласного лабораторного центру, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Чернівецькій області.

У ході робочого засідання обговорено низку актуальних питань, що виникають у ході епідеміологічних розслідувань фактів захворювань  гострих професійних захворювань медичних працівників, пов’язаних з виконанням трудових обов’язків в умовах підвищеного ризику інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Зокрема, детально обговорено єдину форму затвердження епідеміологічних розслідувань, проаналізовано якість оформлення та заповнення відповідних карт тощо.

Учасники наради обговорили ряд практичних пропозицій щодо більш якісної та оперативної взаємодії та обміну інформацією.