gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: суб’єктам господарювання – про дотримання протиепідемічних заходів

21 липня 2020

Питанням дотримання суб’єктами господарювання Черкащини умов карантину приділено належну увагу у рамках проведення інформаційної кампанії, до участі в якій залучені фахівці Управління Держпраці у Черкаській області та ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області (далі – Держпродспоживслужби).

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк та інспектор праці Антон Тимошенко під час безпосередніх візитів до суб’єктів господарювання області поінформували роботодавців і працівників про необхідність дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та попередили про відповідальність у разі виявлення грубих порушень санітарно-гігієнічних вимог.

При недотриманні гігієнічних норм посадові особи Управління Держпраці скеровують інформацію про виявлені порушення до Держпродспоживслужби для відповідного реагування. Протягом червня – липня 2020 року таких повідомлень вже направлено щодо 63 суб’єктів господарювання.

Під час відвідування суб’єктів господарювання фахівці Управління Держпраці у Черкаській області також надали консультації з питань трудового законодавства та здійснили моніторинг дотримання вимог з охорони і безпеки праці, порекомендували найбільш ефективні способи дотримання вимог законодавства.