gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині завершено розслідування нещасного випадку, що стався з працівником Золочівської селищної ради

20 липня 2020

Комісією ГУ Держпраці у Харківській області завершено розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався з працівником державної установи  Золочівської селищної ради Золочівського району Харківської області.

Нагадуємо, що 25 лютого 2020 року з майстром бригади з питань благоустрою селища Золочівської селищної ради під час відпилювання зламаної гілки в парковій зоні стався нещасний випадок. Спиляний стовбур гілки вдарився об землю, черкнув по люльці та зачепив працівника. Через добу чоловік помер внаслідок отриманих травм.

Розглянувши матеріали спеціального розслідування, обставини та причини настання нещасного випадку зі смертельним наслідком комісія визнала нещасний випадок з майстром бригади з питань благоустрою селища Золочівської селищної ради Золочівського району Харківської області таким, що пов’язаний з виробництвом.

Основною причиною настання нещасного випадку стало невиконання вимог інструкцій з охорони праці, зокрема п.1.5 «Інструкції з охорони праці № 04-18ОП при проведенні робіт з прибирання територій і вирубки чагарників», допуск до роботи працівників без навчання та перевірки знань з охорони праці, а також було відмічено незадовільне функціонування системи управління охороною праці взагалі.

Комісією з розслідування ГУ Держпраці у Харківській області було визначено ряд заходів щодо запобігання подібним нещасним випадкам.