gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про вимоги адаптивного карантину йшлося під час наради у АТ «Черкасигаз»

16 липня 2020

Про вжиття необхідних протиепідемічних заходів з метою уникнення зараження на COVID-19 йшлося під час наради, яку провела начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк з посадовими особами і працівниками АТ «Черкасигаз».

Як наголосила під час превентивного заходу Олена Свиридюк, фахівці товариства постійно контактують зі споживачами природного газу, замовниками послуг з газопостачання, тому актуальною є інформація щодо профілактики поширення коронавірусної інфекції.

«У громадських місцях досить часто необізнані і несвідомі громадяни нехтують дотриманням дезінфекційного і маскового режиму, не обробляють руки спиртовмісними антисептиками. Це створює додаткові ризики для оточуючих. Закликаю присутніх відповідально ставитися до виконання обов’язкових вимог постанов Кабміну про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та про встановлення карантину», – наголосила Олена Свиридюк.

Послаблення карантину не означає, що COVID-19 не становить небезпеки для людей, тому кожна особа повинна дотримуватися найпростіших вимог:

– триматися на відстані не менше метра від оточуючих;

– після повернення з громадського місця ретельно мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд;

– уникати місць великого скупчення людей;

– не чіпати очі, ніс і рот немитими руками;

– під час кашлю чи чхання прикривати рот або ніс згином ліктя чи серветкою.

Не наражати на небезпеку себе та близьких, закликала фахівець посадових осіб та працівників АТ «Черкасигаз».