gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: виявлено 70 найманих осіб, праця яких не була легалізована

10 липня 2020

Одним із заходів впливу на суб’єктів підприємницької діяльності, керівників, фізичних осіб, які не оформлюють трудові відносини з найманими працівниками та не виплачують заробітну плату на відповідному законодавчому рівні, є діяльність міської робочої групи з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення.

Робочою групою на початку липня здійснювалось обстеження діяльності сільськогосподарських суб’єктів господарювання, що діють на території Новокаховської ОТГ та використовують найману робочу силу. Так було зафіксовано факти порушень у сфері трудових відносин, а саме: у ході обстеження у 6 суб’єктів господарювання (які до того ж не були зареєстровані як фізичні особи – підприємці), виявлено 70 найманих осіб, праця яких не легалізована.

Спеціалісти робочої групи склали моніторинговий акт обстеження та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо офіційного працевлаштування сезонних працівників, нагадавши, що лише оформлена згідно законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії.