gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: триває активна інформаційно-роз’яснювальна робота

09 липня 2020

Фахівці Управління Держпраці у Сумській області у ході інформаційних заходів роз’яснюють суб’єктам господарювання та працівникам переваги офіційного працевлаштування. Зважаючи на складну епідемічною ситуацію, особливу увагу учасники обговорень приділяють питанню запобігання виникненню та поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Так упродовж червня-липня 2020 року посадовими особами Управління проведено близько 1500 інформаційних відвідувань.

Інспектори праці зауважують на недопустимості залучення до роботи осіб без укладення з ними трудового договору, доводять до відома роботодавців і найманих працівників найефективніші шляхи дотримання вимог законодавства про працю, роз’яснюють питання безпеки та гігієни праці. З метою збереження життя і здоров’я працівників у ході інформаційних відвідувань обговорюється обов’язковість виконання протиепідемічних заходів задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Також слід зазначити, що про виявлені у ході інформаційних відвідувань порушення протиепідемічних заходів на виробництвах із кількістю працюючих понад 250 осіб, Управління Держпраці у Сумській області проінформувало Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.