gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: належне проведення розслідувань випадків гострого профзахворювання медпрацівників обговорено з фахівцями лабцентру

06 липня 2020

Актуальні питання співпраці обговорено під час наради за участі керівництва Управління Держпраці у Черкаській області і посадових осіб ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Учасники наради зосередили увагу на питаннях забезпечення своєчасного надання результатів епідеміологічних розслідувань захворювань медпрацівників на гостру респіраторну хворобу.

Під час засідання присутніх поінформували про стан проведення розслідувань гострих професійних захворювань, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2 на Черкащині. Вказали, що основною причиною тривалого проведення епідеміологічних розслідувань в області є затяжний час знаходження хворих на лікуванні та недостатня кількість фахівців-епідеміологів та погодились, що від оперативного реагування і відповідального ставлення працівників лабораторного центру залежить якість і належність проведення розслідувань гострих професійних захворювань медичних працівників.

Присутні на нараді наголосили, що своєчасне надання центром результатів епідеміологічних розслідувань скорочує термін проведення розслідування гострого професійного захворювання медичних працівників на Covid-19 та дозволяє пов’язати (не пов’язати) профзахворювання з виконанням трудових обов’язків в умовах підвищеного ризику інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19.

За результатами наради погоджено процедуру оперативного обміну інформацією про завершення епідеміологічних розслідувань та передачі інформації до закладів охорони здоров’я та Управління.