gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: про розслідування випадків інфікувань на коронавірусну хворобу медичних працівників

03 липня 2020

Головним управлінням Держпраці у Харківській області спільно з Департаментом охорони здоров’я Харківської ОДА, Управлінням Фонду соціального страхування України в Харківській області, НДІ гігієни праці та професійних захворювань ХНМУ, Харківською обласною організацією профспілки працівників охорони здоров’я та керівниками лікувально- профілактичних закладів міста Харкова та Харківської області на міжвідомчій нараді були обговорені проблемні питання, що виникають під час заходів контролю Головного управління Держпраці у Харківській області.

Темою обговорення була організація проведення розслідування гострих професійних захворювань медичних працівників, які інфікувались COVID-19 під час надання медичної допомоги хворим на інфекційні захворювання, проведення роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб. Йшлося і про додаткові виплати медичним працівникам, які передбачені за участь у ліквідації пандемії COVID-19.

Під час засідання зазначені шляхи взаємодії Управління Держпраці з присутніми на нараді установами та медичними закладами.