gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: «Заходи контролю, які проводить Держпраці, спрямовані, найперше, на легалізацію зайнятості»

01 липня 2020

Про це заявила заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Галина Кушнір на засіданні круглого столу з обговорення ефективності проведених заходів, націлених на легалізацію заробітної плати та зайнятості у регіоні.

Зібрання відбувалося у форматі відео конференції. Його учасниками стали фахівці Головного управління Пенсійного фонду України, Головного управління Державної податкової служби в області, департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької облпрофради, Федерації роботодавців Чернівецької області.

У своєму виступі заступник керівника територіального органу Державної служби України з питань праці наголосила на тому, що упродовж року Управлінням здійснено низку заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства про працю, під час яких інспекторами праці виявлено 46 неналежно оформлених працівників. Як наслідок, винесено 15 постанов про накладення штрафних санкцій на суму у понад три мільйони гривень. Посадовець підкреслила, що за результатами проведеної роботи з працівниками укладено 1061 трудову угоду.

У ході роботи круглого столу Галина Кушнір також детально акцентувала на актуальних змінах у трудовому законодавстві, зокрема, у частині здійснення заходів державного нагляду (контролю), зміні Порядку накладення штрафних санкцій та, власне, їх пом’якшенні.

У підсумку учасники зібрання учасники відпрацювали низку раціональних пропозицій щодо подальшої взаємодії між територіальними органами державних відомств та соціальними партнерами.