gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: фахівці Управління Держпраці надали роботодавцям та працівникам роз’яснення щодо вимог законодавства

26 червня 2020

Головні державні інспектори Управління Держпраці у Черкаській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу у закладах торгівлі та громадського харчування Черкаського району, зокрема у селах Дубіївка, Руська Поляна, Геронимівка, Червона Слобода, Леськи тощо.

Фахівці Управління роз’яснили працівникам і роботодавцям вимоги санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил у період адаптивного карантину, надали консультації з питань охорони праці і трудового законодавства, провели роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

Так, начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк у с. Дубіївка відвідала заклади торгівлі і надала роз’яснення зацікавленим фізичним особам-підприємцям з питань подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці.

Головні державні інспектори Управління Держпраці надали роботодавцям с. Червона Слобода технічні консультації про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про охорону праці, наголосили на необхідності дотримання адаптивного карантину та поінформували про переваги офіційного працевлаштування.

Крім того, під час безпосередніх візитів посадові особи Управління Держпраці провели аналіз виявлених порушень та роз’яснили роботодавцям шляхи їх запобігання.