gov.ua Державні сайти України
Пошук

На території Сумської області триває інформування роботодавців і працівників щодо порядку оформлення трудових відносин

25 червня 2020

На території Сумської області тривають інформаційні заходи з метою легалізації трудових відносин між роботодавцями та працівниками. Інспектори праці Управління Держпраці відвідують суб’єктів господарювання усіх форм власності, наголошуючи на перевагах офіційного працевлаштування. Заходи проводяться на виконання окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці з метою запобігання використанню незадекларованої праці та нещасним випадкам на виробництві. Фахівці закликають дотримуватися вимог законодавства про працю, а також правил охорони праці.

Про переваги офіційного працевлаштування, трудові права і соціальний захист працівників, гарантований державою, інспектори праці Держпраці спільно з представниками Укртрансбезпеки проінформували перевізників обласного центру.

У Ромнах фахівці Управління Держпраці провели інформаційні зустрічі з працівниками сфери роздрібної торгівлі.  Інспектори праці зауважили на тому, що легальна праця – це гарантія захисту трудових прав працівників, перспектива розвитку бізнесу.

Питання легалізації праці у будівництві є одним із найактуальніших, на ряду із створенням безпечних умов праці. Лише офіційне працевлаштування гарантує працівникам право на оплачувану відпустку, компенсації за час тимчасової непрацездатності, а також безпечні умови праці. Про це говорили на будівельних майданчиках міста Суми у рамках інформаційних зустрічей інспекторів праці Держпраці з будівельниками обласного центру.