gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: проведено круглий стіл з питань легалізації праці

22 червня 2020

Головний державним інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Любов Корякіна взяла участь у засіданні круглого столу з питань проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для суб’єктів господарювання Канівського району. До обговорення долучилися представники органів місцевого самоврядування, місцевих органів Державної податкової служби (далі – ДПС), Пенсійного фонду України (далі – ПФУ) та служби зайнятості.

Фахівець Управління Держпраці акцентувала увагу на тому, що незадекларована праця має негативні наслідки як для працівників, так і для роботодавців. Працівник, отримуючи нелегальну заробітну плату, позбавляє себе соціальних виплат і державних гарантій, зокрема, при нарахуванні пенсій.

Під час круглого столу головний державний інспектор Управління Держпраці закликала спеціалістів органів місцевого самоврядування, ПФУ, ДПС та служби зайнятості долучитися до проведення роз’яснювальної роботи про найефективніші способи додержання вимог законодавства про працю.

Учасники круглого столу обговорили шляхи та види проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань легалізації праці, домовились про взаємодію, зокрема про обмін інформацією щодо можливих порушень в частині належного оформлення трудових відносин, які виявлятимуть фахівці органів влади під час проведення превентивних заходів. У подальшому до роботодавців, які порушують вимоги законодавства, буде вжито відповідні заходи реагування.