gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Чернівецькій області інспектори Держпраці відновили інформаційні відвідування роботодавців регіону

22 червня 2020

Посадовці Управління Держпраці у Чернівецькій області продовжують здійснювати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання Буковини щодо належного дотримання трудового законодавства, зокрема, у частині офіційного оформлення трудових відносин.

Робота триває з метою запобігання використання незадекларованої праці та нещасним випадкам на виробництві, забезпечення роботодавців і працівників технічною інформацією та консультаціями щодо найбільш ефективних способів дотримання  законодавства про працю, охорону та гігієну праці.

Оскільки, Чернівецька область була та залишається однією із найбільш неблагополучних в епідемічному плані через поширення небезпечної коронавірусної інфекції  COVID – 19 (станом на 22.06.2020 року чисельність хворих в області – 4357 осіб), то інспектори Держпраці здійснюють відповідну інформаційну роботу з урахуванням усіх карантинних обмежень.

При безпосередньому відвідуванні суб’єктів господарювання інспекторами Держпраці виконуються усі санітарно-гігієнічні норми, в обов’язковому порядку забезпечується масковий режим, зберігається соціальна дистанція.

У ході ділового спілкування серед роботодавців розповсюджуються інформаційні пам’ятки, детально наголошується на неприпустимості використання неофіційної праці, порушення законодавства з оплати праці, промислової безпеки та охорони праці.

Головні державні інспектори територіального органу Державної служби України з питань праці охоплюють інформаційними заходами,  у першу чергу, суб’єктів господарювання соціально-культурної сфери регіону: заклади оптової та роздрібної торгівлі, надання сфери різноманітних послуг; підприємства агропромислового виробництва, будівельної сфери.

До проведення інформаційної кампанії також долучено інспекторів праці органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад Буковини, фахівців територіальних органів інших державних відомств, зокрема, Державної служби зайнятості, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби та інших.