gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: завершено спеціальне розслідування групового нещасного випадку із смертельними наслідками, що стався на території ТОВ «Придніпровський ОЕЗ»

19 червня 2020

Комісія, утворена наказом Управління Держпраці у Кіровоградській області провела спеціальне розслідування групового нещасного випадку із смертельними наслідками з двома працівниками ТОВ «Буденерготорг».

Нагадуємо, що 10.01.2020 року в м. Кропивницькому на території  ТОВ «Придніпровський олійноекстракційний завод» під час будівельних робіт загинуло двоє підсобних робітників внаслідок падіння на них бетонної конструкції.

За результатами розслідування спеціальна комісія дійшла висновку, що груповий нещасний випадок зі смертельними наслідками, який стався з двома підсобними робітниками ТОВ «Буденерготорг» згідно з Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 337, вважається таким, що пов’язаний з виробництвом, акт Н-1/П береться на облік ТОВ «Буденерготорг». Основна причина нещасного випадку – організаційна, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів тощо.

Порушено ряд статей Закону України «Про охорону праці» та п. 7.2.6 НПАОП 45.2-7.02-12 «Охорона праці і промислова безпека в будівництві. Основні положення». Управлінням Держпраці розроблені заходи щодо запобігання подібним нещасним випадкам.