gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: інспектори праці розпочали позапланові перевірки

05 червня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці інспектори праці ГУ Держпраці у Херсонській області з 1 червня 2020 року проводять позапланові заходи державного нагляду на підставі звернень громадян, які потребують перевірки викладених у них фактів.

Так, під час запроваджених карантинних заходів до Головного управління надійшло 154 звернення. Більшість з них було розглянуто шляхом надання роз’яснень з питань трудового законодавства, а на підставі інших – будуть проведені заходи державного нагляду.

Також інспектори праці перевіряють додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним й іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, своєчасність подання повідомлень про встановлені факти інфікування медичних працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Контрольні заходи здійснюються з дотриманням вимог постанови КМУ від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з урахуванням черговості надходження.